جمعيت هلال احمر بدنبال خشکسالی بیسابقه در سومالی در چارچوب قوانين و مقررات نهضت بينالمللي صليب سرخ و هلال احمر، عملیات گستردهاي را با همکاری اعضاي نهضت بویژه هلال احمر سومالی از مردادماه سال 1390 آغاز نمود. ایجاد 22 اردوگاه اسکان موقت برای آوارگان، تأسیس یک درمانگاه مرکزی و هفت درمانگاه سیار برای درمان بیماران، ارسال 24 محموله امدادی و مواد غذایی به وزن 5,837,621 کیلوگرم و ارزش 439,291,14 دلار به صورت هوايي و دريايي، اعزام بيش از 270 نفر از پرسنل و امدادگران در قالب تیمهای امدادی و درماني به سومالي و کمک نقدی 000,100,1 دلاری از طریق استمدادهای فدراسیون بین المللی و کمیته بین المللی صلیب سرخ بخشی از اقدامات جمعیت در بحران سومالی می باشد.
با توجه به اعلام سازمانهای بینالمللی مبنی بر پایان بحران قحطی و کمبود مواد غذایی در سومالی، عملیات امدادرسانی جمعیت متوقف و اقدامات جمعیت بر خدمات بهداشتی و درمانی متمرکز گردید و در همین رابطه حسب کسب اجازه از مقام معظم رهبری(مدظله العالی) و پاسخ معظم له، از محل کمکهای مردمی ساختمانی به عنوان محل درمانگاه و اسکان عوامل اعزامی خریداری و مورد استفاده قرار گرفت که ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در آن به صورت رایگان و از محل کمکهای جمعآوری شده موجود ادامه داشت.
معاونت امور بینالملل و حقوق بشردوستانه مذاکرات و پیگیریهای متعددی را با بخشهای مختلف نهضت از جمله کمیته بینالمللی صلیب سرخ، فدراسیون بینالمللی، هلال احمر سومالی و صلیب سرخ کنیا به منظور یافتن اقدامات موثر که ضمن بهرهمندی مستقیم مردم نیازمند سومالی در راستای نیات اهداءکنندگان کمکهای مردمی باشد، به انجام رسانیده که آخرین مورد از این دست مذاکره سه جانبه با دبیرکل صلیب سرخ کنیا و مدیران ارشد فدراسیون بینالمللی بود که در حضور ریاست وقت جمعیت در حاشیه اجلاس هیأت حاکمه در ژنو صورت پذیرفت و مورد تأیید هلال احمر سومالی هم قرار گرفت.
به موجب پروژه تعریف شده و با توجه به موضوع مهم امنیت غذایی با اولویت آسیبدیدگان در شاخ آفریقا، برنامه عملیاتی ظرفیت سازی حدود 40 هزار خانواده سومالیایی طی سه سال با مشارکت هلال احمر سومالی، صلیب سرخ کنیا و فدراسیون بینالمللی به منظور احیاء زمینهای کشاورزی، ارائه تجهیزات کشاورزی و دامداری و تأمین معیشت آب و غذا و بهبود سلامت مردم و توانمندسازی خانوادهها تهیه و اجرا میگردد.
در چارچوب یادداشت تفاهم همکاری کلی میان جمعیت هلال احمر ایران و فدراسیون بین المللی پروژه کمک به رفع گرسنگی در شاخ آفریقا از سال 1391 به اجرا درآمد. هدف کلی این طرح عبارت است از: کاهش آسیب پذیری مرتعداران و جوامع کشاورزی در پونتلند در برابر خشکسالی بواسطه افزایش ظرفیت تولید و تقویت مقاوم سازی جوامع. نتایج، شامل بهبود وضعیت امنیت غذایی و تغذیه از طریق افزایش ورود به مساله مذکور و کاهش آسیب پذیری جوامع از خطرات مربوط به سوانح و توان افزایی اعضای جوامع و داوطلبان جمعیت هلال احمر سومالی میباشد.
لینک گزارش تهیه شده از پروژه تاب آوری در مقابل گرسنگی در سومالی