آرشیو اخبار
گزارش جهاني حوادث و بلايا ٢٠٢٠ توسط فدراسيون بين المللي جمعيت هاي صليب سرخ و هلال احمر منتشر شد
اين گزارش سالانه كه از حدود بيست سال پيش تاكنون توسط فدراسيون بين المللي منتشر مي شود علاوه بر ارائه آمار و ارقام جهاني حوادث و بلايا هر ساله به يك مخاطره يا موضوع خاصي از مديريت بحران و كاهش خطر بلايا با تكيه بر آثار و پيامدهاي بشردوستانه آن مي پردازد.
موضوع گزارش جهاني حوادث وبلايا در سال ٢٠٢٠ به حوادث اقليمي و آب و هوايي و پيامدهاي انساني و بشردوستانه آن اختصاص يافته است. اين گزارش خلاصه تغييرات و تحولات در حوادث اقليمي و آب و هوايي را اينگونه برشمرده است:

- ٨٣٪ از كل حوادث بوقوع پيوسته در ده سال گذشته در سطح جهاني علت آب و هوايي و اقليمي داشته است مانند سيل، توفان و موج گرما.
- تعداد حوادث اقليمي و آب و هوايي از دهه ١٩٦٠ رو به افزايش بوده و در دهه ١٩٩٠ به ٣٥٪ كل حوادث رسيده است.
- نسبت تعداد كل حوادث با منشاء تغييرات اقليمي و آب و هوايي شديد نيز بطور قابل توجهي افزايش يافته و از ٧٦٪ در دهه اول قرن به ٨٣٪ در دهه دوم قرن بيست و يكم رسيده است.
- حوادث اقليمي و آب و هوايي موجب مرگ ٤١٠/٠٠٠ نفر در ده سال گذشته شده است كه اكثر آنان از كشورهاي با درآمد كم يا درآمد متوسط به پايين بوده اند. موج گرما و طوفان بزرگترين علت اين مرگ و مير بوده است.
- در ده سال گذشته يك ميليارد و هفتصد ميليون نفر از مردم دنيا از پيامدهاي منفي حوادث اقليمي و آب و هوايي آسيب ديده اند.
لینک : Final designed World Disasters Report 2020 in EN

نظر دهید