معاونت امور بین الملل و حقوق بشر دوستانه

آرشیو اخبار

رییس فدراسیون بین‌المللی جمعیت‌های صلیب سرخ و هلال احمر هشدار داد:

پناهندگان؛ کمترین مراقبت، بیشترین آسیب دیدگی در برابر کووید19

به دنبال همه‌گیری جهانی کووید 19، فرانچسکو روکا، رییس فدراسیون بین‌المللی جمعیت‌های صلیب سرخ و هلال احمر نسبت به وضعیت وخیم پناهندگان در نقاط مختلف جهان و آسیب‌دیدگی این قشر هشدار داد.

فرانچسکو روکا، رئیس فدراسیون بین المللی جمعیت‌های صلیب سرخ و هلال احمر در گفتگو با خبرنگاران در ژنوگفت: بیماری همه‌‍گیر کووید19 برای همه اقشار جامعه یک بحران بوده، اما این ویروس، یک «فاجعه مطلق» برای مهاجران آسیب‌پذیر، پناهجویان و پناهندگان جهان است. در حال حاضر شبکه‌های امنیتی ضعیف و در حال فرسایش باعث شده‌اند مهاجران دچار درماندگی شوند و بدون دسترسی به هیچ حمایتی زندگی کنند. در برخی موارد بدون توانایی برای هر حرکت یا حتی بازگشت به محل زندگی سابق خود هستند و در معرض خطرهای بیشتری مثل اخراج و بازداشت بی دلیل و تحت تاثیر ننگ و تبعیض قرار دارند.

کووید 19برای همه ما بی رحمانه بوده اما برای مهاجران فاجعه بار. آن‌ها برای دسترسی به خدمات اساسی با محدودیت‌های بیشتری روبرو هستند. بسته شدن مرزها، آن‌ها را با خطر بازداشت و اخراج روبرو کرده که همین مساله خطر ابتلا به بیماری همه گیر را دوچندان می‌کند.

جمعیت‌های ملی صلیب سرخ و هلال احمر شاهد افزایش چشمگیر آسیب پذیری مهاجران در سراسر جهان بوده‌اند. به عنوان مثال، در آمریکای مرکزی، بسته شدن مرزها و سخت گیری‌های سیاسی باعث شده که هزاران مهاجر در نقاط مختلف از جمله در استان داریان در پاناما و در اطراف کاستاریکا در مرز نیکاراگوئه گرفتار شوند. در اروپا ، هزاران مهاجر همچنان در بوسنی و هرزگوین گرفتار مانده‌اند که دلیل آن محدودیت‌های کووید 19 است. در یونان، تقاضاها برای انتقال مهاجران آسیب‌پذیر به دلیل امکانات ناکافی متوقف شده که بخشی از آن به دلیل همه گیری ویروس کرونا است.

ضربه مهلک کرونا به اقتصاد پناهندگان

روکا درباره تاثیر سیاسی و اقتصادی کووید 19 برای پناهندگان گفت: بسته شدن مرزها و فقدان اراده سیاسی ده‌ها هزار مهاجر در اروپا، آفریقای شمالی و آمریکا را در بلاتکلیفی غیر قابل تحملی به دام انداخته که اغلب برای تأمین اساسی ترین نیازهایشان و حفظ امنیت از حمایت حیاتی برخوردار نیستند.

کووید19 باعث شده شبکه‌های ایمن اجتماعی برای مهاجران و پناهندگان دچار ضربه مهلکی شود. به عنوان مثال در ترکیه ، نظرسنجی‌های اخیر فدراسیون بین‌المللی و هلال احمر ترکیه نشان می‌دهد که تقریباً از هر 10 خانواده پناهجوی مورد بررسی، هفت نفر کار خود را از دست داده‌اند، در حالی که از هر 5 خانواده 4 خانواده به طرز حیرت انگیزی بدهی‌های خانوار خود را تقریباً غیرقابل تحمل می دانند.

افزایش آسیب‌پذیری پناهندگان در شش ماه گذشته

روکا با توضیح گزارش جدید سیاست فدراسیون بین‌المللی که تمرکز ویژه‌ای بر تاثیر کووید19 بر پناهجویان داشت، گفت: در طی دوران شیوع کرونا، مهاجران، پناهندگان و پناهجویان با حداقل مراقبت و بیشترین آسیب‌دیدگی با خطرهای بسیاری روبرو هستند. مستندات، افزایش آسیب‌پذیری این گروه‌ها در شش ماه گذشته را نشان می‌دهد، در حالی که چالش‌های موجود مهاجران تشدید شده و خطرات آن گریبان‌گیر سلامت و ایمنی و در نتیجه همه‌گیری بیماری در بین آن‌ها خواهد شد.

این گزارش شامل چندین توصیه برای دولت‌ها در مورد چگونگی پاسخ‌ به کووید19 آن هم به بهترین وجهی است که می‌تواند حافظ ایمنی همه باشد، از جمله اطمینان از عدم استفاده از سیاست‌ برای کنترل همه‌گیری برای توجیه رفتار غیرانسانی با مهاجران و پناهندگان.

روکا گفت: این اقدامات نباید بر توانایی افراد برای پناهندگی تأثیر بگذارد و یا مردم را مجبور به بازگشت به شرایط مخاطره‌آمیز و آسیب‌پذیری مجدد کند. در برخی از کشورها، اصل عدم بازگشت را هم شاهد بوده‌ایم. جلوگیری از شیوع ویروس به نفع همه است: این نفع می‌تواند بر نحوه درمان و حمایت از آسیب پذیرترین افراد در هر کشور و نحوه انتشار ویروس و بهبودی کشور از این بیماری همه‌گیر تأثیر بگذارد.

کلمات کلیدی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *